Maandag 24 tot en met Dinsdag 25 November
Door: webmaster
Blijf op de hoogte en volg Martijn
28 November 2008 | Suriname, Paramaribo
De dag dat we Jasper weer in moesten leveren. We zijn eerst nog naar een vlinderkwekerij gegaan. Daarna kwam ik erachter dat mijn camera gesneuveld is. Een regelrechte ramp. Het scherm is wit. Foto’s maken kan nog wel maar ik kan ze niet bekijken of instellingen veranderen zoals macro functie of wel of geen flits. Heeeel erg vervelend dus. RIP HP photosmart R717
De kwekerij is 1 van de 30 over de hele wereld. Zoals de naam als zegt worden hier vlinders gekweekt voor de export. Deze kwekerij exporteert onderandere naar de dierentuin Artis!! We kregen ene rondleiding waar het hele proces word uitgelegd van eitje naar rups, van rups naar pop en van pop naar vlinder. Ik stond er nog van te kijken wat een verzorging daar bij komt kijken. Dagelijks verse bladen voor de rupsen, dagelijks alle eitjes opsporen en in potjes doen echt veel werk. Er werden niet alleen vlinders gehouden maar ook slangen en schildpadden. De slangen die ze hebben zijn (als ik het goed heb) tapijt slagen. Erg mooie slagen om te zien en ze kunnen wel 6 meter lang worden! Ook de schildpadden zijn leuke dieren om te zien, ze hadden grote en hele kleintjes. Vooral de kleintjes waren grappig om te zien. In de middag hebben we Jasper ingeleverd, Dan waren we er maar van af want we zouden hem toch niet meer gebruiken. Een goede auto waar we veel plezier mee hebben gehad. Als laatste restaurant besloten we om naar ZUS & ZO te gaan. Ik koos onmiddellijk voor de Ossenhaas want daar ben ik nou eenmaal groot fan van. We hebben een gezellige laatste avond gehad en erg lekker gegeten.
Dinsdag 25 November:
De dag waarop mijn ouders en zusje alweer naar huis zouden gaan. Ook nog een bijzondere dag omdat het Onafhankelijkheidsdag was. Er was een optocht met alle militaire voertuigen van het Surinaamse leger en alle politie agenten, MP, Korps Mariniers en zelfs Nederlandse en Franse soldaten. We hebben een lekkere lunch genuttigd bij t’Vat en daarna zijn we door de Palmentuin terug gelopen. In de palmentuig was het erg druk. Overal gezelligheid en heel kraampjes waar eten werd verkocht maar ook kleding en muziek instrumenten. Echt heel gezellig, er was natuurlijk ook veel muziek . Kortom een mooie laatste dag om mee te maken. Rond half 4 waren we terug in het appartement. Nog wat laatste dingen ingepakt en toen stond Chip al voor de deur. We zijn naar Zanderij gereden en daar moesten we dan toch afscheid nemen. Dat was best heel moeilijk na 2 weken lang allemaal leuke dingen gedaan te hebben met elkaar. Het was een fantastische vakantie, naar mijn mening voor de volle 200% geslaagd. Ik kreeg van mijn moeder haar Camera te laan omdat ik toch foto’s moet maken.Na het afscheid moest ik met Chip nog wachten op een andere klant die net was geland. Toen we die meneer gevonden hadden zijn we terug gereden naar Paramaribo. Ik moest nog een flesje Borgoe uit het huis halen en ben toen naar mijn eigen huis gegaan. Kleding opgeruimd, bed opgemaakt en gaan slapen. Het was een geweldige vakantie die ik voor geen goud had willen missen.
28 November 2008 - 17:00
Thuisfront: