Een kaaiman in de wasmachine!! (donderdag) - Reisverslag uit Paramaribo, Suriname van Martijn Rietveld - WaarBenJij.nu Een kaaiman in de wasmachine!! (donderdag) - Reisverslag uit Paramaribo, Suriname van Martijn Rietveld - WaarBenJij.nu

Een kaaiman in de wasmachine!! (donderdag)

Door: webmaster

Blijf op de hoogte en volg Martijn

16 Januari 2009 | Suriname, Paramaribo

Maandag 5 Januari:
Weer een gewone ouerwetse dag op kantoor. In de middag hebben we eigenlijk vrij weinig gedaan. We waren allemaal moe van het weekend. En zijn vroeg naar bed gegaan.

Dinsdag 6 Januari:
Wouter kwam langs met een meisje. Ze zocht een nieuw huis om te wonen omdat ze weg wilde uit haar oude huis. Ze leek niet heel erg enthuisiast. Maar ach, ik heb het toch wel naar me zin. RAvina kwam ook nog even langs omdat ze terug was uit Guana. Ze had voor mij en Co een gave armband meegenomen. En die hangt nu trots om m’ pols

Woensdag 7 Januari:
Alex, Femke en Nicol kwamen langs om foto’s uit te wisselen van het weekend Botopassie. Helga had lekker gekookt. Rijst met kip, kouseband en wortels met een lekker pikant sausje. Onze nieuwe buurman Peter kwam langs met een paar blikjes bier. Die moesten natuurlijk snel opgedronken worden en het werd nog effies erg gezellig.

Donderdag 8 januari:
Vanacht was echt een geweldige avond. Elton had mij eerder deze week opgebelt met een speciale aanbieding. We konden 1 avond lang kaaimannen gaan vangen omdat we dat op de Botopassie trip niet echt gedaan hadden. Het zou ons 25 euro kosten. Co en ik hadden nog een paar andere mannen meegevraagd, Peter( de buurman) Rutger, Klaas, en Thiem. Om kwart over 7 stond Elton bij ons voor de deur. Toen en uurtje rijden naar e plantage Marienburg. Vanaf daar gingen we met een boot de Commewijne river over. Aan de overkant stapten we over in 2 kleinere bootjes, een mini korjaal. We moesten met de bootjes het moeras in, rijstvelden die jaren geleden onderwater zijn gelopen. Tot ergens in het midden van het moeras heben we de motoren uitgezet om op zoek te gaan naar onze kaaiman vriendjes. Al gauw zagen we met onze zaklampen waar we naar op zoek waren. 1 paar rode oogjes die boven het water uitsteken. We hadden met een stuk hout en een stuk touw een strop gemaakt. We moesten alleen het touwtje om de kop van de kaaiman doen en aantrekken. Nu blijkt dat nog een stuk lastiger dan het lijkt. Onze bootsman frits manouvreerde de boot heel zachtjes naar de kaaiman maar floep hij was al weg. Volgende dan maar. We moesten de strop al ruim voor de kaaiman in het waterhouden, dan voorzichtig op de kaaiman af varen dat was DE tactiek. Helaas voor ons lukte het alleen niet echt. Co, Thiem en ik gingen omstebeurt voorin zitten om een poging te wagen. Zo zijn we een hele avond druk geweest. Heel vaak was het erg close en scheelde het bijna niks. Uiteindelijk stapte onze bootsman Frits over op het andere bootje zodat zijn nog even wat konde vangen. Elton stapte bij ons in. Het andere bootje voer weg en wij bleven achter. Al gauw hoorde we luid gejoel waaruit bleek dat Frits wat gevangen had. Al gauw kwamen ze aan met een kaaiman van ongeveer 80/90 cm. Wat een vet beest om te zien mooie huid echt mooi. We besloten om hem mee naar huis te nemen om op te eten. Alleen nog ff een goed recept zoeken. We deden hem in mijn Eastpak en toen zijn we terug gevaren. Het was al na 12 uur. Onze bootsman frits had thuis een grote dikke slang. We zijn nog even met hem mee gelopen om het beest te bekijken. Damn wat een monster. Hij vond het alleen niet zo leuk in de zak waar hij in zat dus hij kroop er uit. Frits pakte een stok om hem tegen de grond te drukken en met wat moeite zat tie weer in de zak. Toen naar huis. Onderweg trakteerde Elton ons op een broodje. Rond 2 uur waren we pas thuis. Maar wat te doen met onze kaaiman. Ik had inmiddels besloten om het beest Wikie te noemen naar Wikie de Viking. Helga kwam net terug van de Havanna Lounge. Helaas vond Helga Wikie niet zo bijzonder. Bij gebrek aan een goede bak besloten Co en ik om Wikie in de wasmachine te stoppen. We hebben een wasmachine die je van boven vult. Nadat we er een laagje water in hadden gestopt hebben we em in de machine gedaan. We waren niet zo cru om em aan te zetten. Nog een plakje worst in de machine gegooid en toen zijn we gaan slapen.

Vrijdag 9 Januari:
Relax dagje op kantoor. Ik heb 2 paar keivette Allstars gekocht. Thuis gekomen hebben we Wikkie in een andere bak gedaan. Dat was nog best een uitdaging want zo’n beets bijt zo je vinger eraf. Dus eerst weer ene strop gemaakt en Wikkie daarmee uit de wasmachine gedaan. We hadden een vuilnisbak gevult met water en daar hebben we hem ingestopt. We hadden inmiddels de halve straat al over de vloer die Wikkie allemaal wilde zien. Dus moest tie nog een keer de bak uit omdat iedereen hem wilde vasthouden. Om half 8 waren we bij Soraya, we zouden gaan eten met de familie de Jong, Koops, Co, Helga en Ik. Het was erg gezellig. We zijn bij de Optimist gaan eten. Het duurde wel lang en het was wat chaotish. Maar erg gezellig. We kwamen rond een uur of 10 thuis en Helga en Co zijn nog naar de ZsaZsaZsu gegaan. Ik was op en ben thuis gaan slapen. Helge en Co kwamen om 4 uur thuis en hadden Soraya meegenomen. Ze namen nog een afzakkertje maar ik ben gaan slapen.

Zaterdag 10 Januari:
Ik was rond 9 uur waker. Ik wilde gaan shoppen met Alex en Ravina. Alex stond om half 10 voor de deur en om half 11 zijn we gaan Ravina gegaan. Ik ben geslaagd met een spijkerbroek en een leuk t-shirt. Nadat we uitgeshopped waren zijn we gaan lunchen bij Lekker. Een lunchroom met lekkere broodjes en goede Salades. Ik koos voor een broodje roomkaas met begakken banaan. Jaa wat een combo, maar best lekker. Daarna hebben we Wikkie uitgezet. Co en ik besloten om Wikkie toch maar niet op te eten dus moesten we hem vrijlaten. Ravina bracht ons tot een stuk over de Suriname rivier. Waar we met pijn in ons hart Wikkie hebben uitgezet. Voor eten zijn we naar Sarina’s gegaan erg lekker gegeten. Zaterdag avond zijn we naar de ZSAZSAZSU geweest. Vet gezellig en veel te laat weer thuis. Rond 5 uur pas ofzo. Achh zondag lekker uitslapen.

Zondag 11 Januari
Co en Alex gingen naar de VOS om te gaan zwemmen. Helga ging met een paar mensen naar fort Zeelandia. Ik ben thuis gebleven om wat te werken aan school. Eind van de middag zijn we nog naar de Paramaribo Zoo gegaan. 4 srd entree. Het was eigenlijk wel wat ik verwachte en wat ik gehoord had. Niet veel dieren onder niet geweldige omstandigheden. Veel vogels, apen en slangen. Soms in kleine kooitje. Er was en groot apeneiland wat er erg mooi uitzag. Nu was dat ook niet zo heel erg gek want et eiland was gefinancieerd door de Apenheul in Nederland. Het was toch wel frustrerend om te zien dat sommige dieren het best slecht hadden. Dieren in de tuinen van Nederland hebben het echt een stuk beter. Na de dierentuin zijn we met de groep Roti gaan halen bij Roopram. Zoals gewoonlijk weer erg lekker. Daarna vroeg naar bed voor een nieuwe werkweek.
Vet raar om te bedenken dat ik over 3 weken weer thuis ben.

• 16 Januari 2009 - 15:16

Malijke:

aah cute ik wil ook een wikie in de wachmacine

• 26 Januari 2009 - 16:35

Thuisfront:

Verslagen af? Ai mang!!
    Of nog niet helemaal? No spang!!!Graag nog een update van je laatste weken, en dan kom je weer naar huis!!!!
    :-D Siekie :-D
    Maar Suriname achter laten zal moeilijk zijn ..... :-(

• 27 Januari 2009 - 13:03

Tonvan Oostveen:

Hallo martijn, het kan nog net he want morgen verlaat je het prachtige Suriname. Wat een belevenis he zover weg en toch lekker nederlands kunnen praten. Ik kan je nu al verklappen dat je Suri gaat missen. Hartstikke goed dat je Wikke vrij gelaten hebt Ik ben trots op je. En Wikki is je eeuwig (in ieder geval tot aan zijn dood) dankbaar. Groetjes en alvast een goede reis

Ton

• 27 Januari 2009 - 13:22

Jennie:

Martijn ik wens jou een hele goeie vlucht naar nederland .
    Wij vinden het erg jammer jou daar in Paramaribo niet te kunnen ontmoeten.maar dat houden wij tegoed als jullie er weer allemaal zijn .Nog heel veel plezier en tot snel Jennie moeder van Remco