Maandag 10 tot en met vrijdag 14 November - Reisverslag uit Paramaribo, Suriname van Martijn Rietveld - WaarBenJij.nu Maandag 10 tot en met vrijdag 14 November - Reisverslag uit Paramaribo, Suriname van Martijn Rietveld - WaarBenJij.nu

Maandag 10 tot en met vrijdag 14 November

Door: webmaster

Blijf op de hoogte en volg Martijn

28 November 2008 | Suriname, Paramaribo

Maandag 10 November tot en met donderdag 13 november:
Ik ben maandag middag maar eens wat schoon gaan maken in huis. Het werd zo vies dat ik er niet meer tegen kon. Eerst alle banken en stoelen naar buiten gegooid zodat we daarna lekker buiten zitten. Emmer water er doorheen, beetje sop dweiltje en klaar is kees. In de avond gaf Inge haar afscheids feestje. Toch wel jammer dat ze dan nu alweer weg ging. Dinsdag middag zijn Hans en Ik Remco en Helga gaan op gaan halen van het vliegveld. Toch wel raar om nu al Remco en Helga op te halen en dan Donderdag mijn ouders!. Om een uur of 8 waren we thuis en heb ik nog een beetje van Paramaribo laten zien. We hebben gegeten bij Spanato onder het genot van een lekkere fles Djogo. Verder heb ik het niet te laat gemaakt want ik moest Woensdag gewoon weer werken. Woensdag avond zijn we lekker uitgegaan de vrienden van Alex gingen weg en die wilde nog een afscheid vieren. Ravina, Remco en Helga gingen ook mee. Natuurlijk gingen de biertjes erg hard en werd het erg laat. We waren om 3 uur thuis. Aangezien we lekker gedronken hadden werden onze andere huisgenootjes ook wakker. Natuurlijk waren ze daar niet heel erg blij mee maar ach, Lang leve de Lol! Ik werd om kwart voor 7 wakker gebelt door Maud die in de kamer naast me lag. Ze was om 6 uur wakker geworden van mijn wekker waar ik doorheen was geslapen. Ik ben toen dus snel gaan haasten om zo snel mogelijk naar kantoor te gaan. Ik was er om kwart over 7 toch best netjes vond ik.
Toen was het alweer donderdag en kon ik mijn ouders ophalen van Zanderij. De vrienden van Alex gingen net weer terug. Uiteraard met Taxi chip. Ik kon dus meerijden met de jongens. Na het afscheid van de Jongens begon het wachten op mijn ouders. Het vliegtuig moest nog landen maar na een tijdje wachten kwam er ineens een gebulder uit de lucht vallen en was het vliegtuig al geland voordat ik een foto kon maken. Ik maakte toch een paar foto’s over het muurtje maar werd weggestuurd omdat dat niet mocht ofzo….Om ongeveer half 7 waren mijn ouders en zusje door de douane!!! En kon ik ze weer zien na een hele lange tijd. Rond 8 uur waren we in de stad. Ik heb Paramaribo een beetje laten zien en we hebben eten gehaald bij Madonna. Ik zat natuurlijk vol energie maar de rest was moe en ging wilde eigenlijk slapen. Dus ben ik ook maar naar bed gegaan. Maar wel in de wetenschap dat ik vanaf morgen bijna 2 weken lang leuke dingen ga doen met mijn ouders en zusje.

Vrijdag 14 november:
Ik werd wakker gebeld door mijn lieftallige mams. Een uur te vroeg omdat ze haar wekker verkeerd had gezet. Daarna zijn we rustig gaan ontbeten Best raar omdat dat ineens weer te doen na ruim 2,5 maand. Daarna zijn er door Paramaribo gaan lopen. We zijn naar de Centrale Markt geweest en een aantal andere winkels. Ook moesten we naar Orange om te boeken voor een dagje BERGENDAL Adventure Center. Zondag zouden we dat gaan doen. We moesten ook langs EcoTours om onze Trip naar de Raleigh vallen vast te leggen en te betalen. Het betalen van de tour was echter nog een hele klus want we konden nergens zo’n groot bedrag pinnen. We moesten dus over 3 dagen verspreid alles uit de muur hallen. We hebben een heerlijk geluncht bij Zus&Zo, daarna zijn we door de Palmentuin terug gelopen. Er was natuurlijk een schommel en daar moest ik gebruik van maken. Ik heb me dus heerlijk uitgeleefd op die schommel,ik voelde me net een klein kind. Ach, stiekem ben ik dat gewoon nog!! Daarna zijn we richting huis gelopen. Papa had een afspraak met een oude vriend in t’Vat. Later zijn mijn moeder, zusje en ik ook naar t’Vat gegaan om daar te eten. Ik koos vandaag voor Patat Rundersate. Na t’Vat zijn we naar huis gegaan. Ik heb met Femke nog een stukje Wall-E gekeken maar ik viel al gauw in slaap.

• 19 Januari 2009 - 14:48

Co:

Dit moet toch wel je mooiste week zijn geweest!!