Maandag 8 tot en met vrijdag 13 december:
Door: webmaster
Blijf op de hoogte en volg Martijn
23 December 2008 | Suriname, Paramaribo
We moesten al vroeg op kantoor zijn ( 7 uur) om weer naar B&D te gaan. Uiteindelijk We waren rond een uur of 12 aanwezig. Co en ik zijn de hele dag druk geweest met het ophangen van rolgordijnen (blinds) twas ff puzzelen hoe ze opgehangen moesten worden maar dat was toch al snel onder de knie. Co en ik bleven weer slapen zodat we dinsdag vroeg aan het werk konden. We hebben een andere lodge uitgezocht omdat onze eerste lodge een 1 persoons bed heeft gekregen. We slapen nu in een B lodge. Met 2 Full-size bedden.
Dinsdag 9 december
Druk met het ophangen van de blinds in de lodges. Vandaag was de laatste dag dat Maud nog in de stad zou zijn. Co en ik zijn naar huis gegaan zodat we nog een gezellige laatste avond konden hebben. Toen we thuis kwamen ben ik gelijk kleding gaan wassen zodat ik geen nieuwe kleding mee hoef te nemen naar B&D, we gaan morgen weer terug. Helga ging naar Salsa les. Om 8 uur zijn Co, Maud en Ik naar Broki (salsa club) gegaan om helga op te pikken. Vanaf Broki zijn we door gegaan naar Mix Food. Een restaurant bij het Ford Zeelandia. Heerlijk gegeten (al weet ik niet meer wat) Na het eten zijn we naar huis gegaan. Best vroeg naar bed om bij te slapen voor morgen weer een nieuwe dag B&D.
Woensdag 10 december
Ik kreeg de leiding over de distributie van de meubels. Meubels moeten vanaf de vergaderzalen en containers verdeeld worden over de lodges. Erg vermoeiend om te doen maar wel erg leuk werk al vind ik. Ik moest omgaan met de mensen van hier, en dan kwam ik er weer achter dat hier toch een andere mentaliteit is. Maakt niet uit, is eigenlijk alleen maar leuk en ik vond het dan ook zeker leuk om te doen. Co en ik zijn weer blijven slapen zodat we vroeg weer verder konden
Donderdag 11 december
Weer een dag op B&D. Hard gewerkt, Co en ik hebben samen 9 lodges van blinds voorzien. We hadden gevraagd of we in de avond terug naar de stad konden zodat we naar het verjaardagsfeest van wouter konden gaan. Er was de mogelijkheid om met een busje mee te rijden dus dat hebben we maar gedaan. Het was alleen niet echt een heel erg comfortabel busje maar dat mocht de pret niet drukken. Remco was het na een tijdje helemaal zat en hij ging maar pinbalen op zijn laptop. Inde stad aangekomen ben ik gelijk druk aan de slag gegaan met wassen. We zouden het weekend naar Brownsberg gaan en daarvoor zijn schone kleren toch wel erg handig. Het feest bij wouter was een groot succes. Het was een Amerikaans feest wat inhoud dat iedereen eigen drank meeneemt. We was dus aardig veel drank op tafel en dat hebben we natuurlijk niet laten staan. Co en ik waren rond een uur of 2 thuis. Helga was al eerder weg gegaan omdat ze nog wilde salsa dansen in Havanna lounge.
Vrijdag 12 december
Co en ik moesten om half 9 bij kantoor zijn, we zijn met dezelfde mensen meegereden als met wie we donderdag avond terug naar de stad reden. We stonden netjes om half 9 klaar. Wel met moeite uit bed gekomen maar dat mocht de pret niet drukken. Het duurde nogal lang voordat die mensen klaar waren. Eerst dit nog doen, daarna dat nog doen, en toen moest er nog getankt worden nadat we alle tankstations al voorbij waren. Rond een uur of 12 waren we op het resort. Snel een broodje gegeten en toen aan de slag. Door met blinds ophangen. De rest van de middag hebben we weinig anders gedaan. We gingen pas naar huis toen het al donker was. Het had de hele middag geregend, we kwamen dan ook snel tot de ontdekking dat de weg een soort rivier was geworden. Er waren een aantal keer zulke diepe plassen dat de hele auto gewoon verdween in de modder. Eigenlijk best gaaf als je in de auto zit, met volle vaart z’on plas in waarna je alleen maar modder ziet zelfs met de ruitenwissers aan. Thuis gekomen hebben we snel weer kleding gewassen en zijn we wezen eten. We werden door Daphne, Hanna en Liesbeth mee gevraagd naar Dumpling, een javaanse tent. Toen we aankwamen had zich al een grote groep studenten had verzameld. We voegden ons bij en al gauw bleek dat bijna iedereen de volgende dag naar Brownsberg zou gaan. Na een groot bord eten bijna weg gewerkt te hebben zijn we weer naar huis gegaan. De rest ging nog stappen maar Co en ik waren te moe en nog te brak van een week hard werken op BERGENDAL.